Column van Kees de Goffau (SGP): Stilstaan

Foto: Gemeente Putten

Dat politiek voor een groot deel beleving is, dat blijkt maar weer. Door de crisis zijn er weinig vergaderingen, zijn ze er wel, dan zijn ze digitaal. Je mist dan toch de beleving van het openbare debat, het menselijk contact.

Stilstaan is ook achteruitgang. Iedere Nederlander heeft te maken met de maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen. Ook in Putten. Wat de toekomst ons gaat brengen? Sombere financiële scenario’s worden ons landelijk al voorgespiegeld, en de gemeente Putten zal daar ook de gevolgen van ondervinden en we zullen wellicht pijnlijke keuzes moeten maken.

Een gevolg is ook dat we even pas op de plaats moeten maken en aan huis gebonden zijn. Maar dit heeft niet alleen nadelen. Het kan ook tijd geven om aan het gezin te besteden, hoewel het ook een druk op het gezin kan leggen. Tijd om na te denken, tijd voor bezinning. De zin van het leven, het onvermijdelijke van het sterven.

Wat is het ook mooi dat we in deze tijd, in vrijheid, stil kunnen staan met 75 jaar bevrijding, ook al zal het niet zo uitbundig kunnen worden gevierd. Wat is het ook mooi dat we in vrijheid ons nog gezamenlijk kunnen bezinnen. Dat hoewel de bijeenkomsten tijdelijk zijn stopgezet, er de vrijheid is om onze standpunten naar voren te brengen. Er de vrijheid is om de heilsfeiten te vieren zonder dat we de Boodschap geweld aan moeten doen. Hopelijk kan alles, raadsvergaderingen, religieuze en andere bijeenkomsten, weer snel opgestart worden en doorgaan.

Regelmatig vertelt een Puttense politicus in een column wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is het de beurt aan Kees de Goffau, raadslid voor de SGP. Reageren? Stuur een email [email protected].