Fonds voor duurzaamheidsleningen vanaf vandaag geopend

Foto: Pixabay

De gemeente Putten heeft vanaf vandaag (woensdag 1 april) het fonds voor duurzaamheidsleningen weer opengesteld. Inwoners van Putten kunnen een goedkope lening afsluiten om duurzame maatregelen te nemen in de eigen woning of huurwoning. Voor het jaar 2020 is in het fonds 1 miljoen euro beschikbaar.

Inwoners van Putten kunnen de duurzaamheidslening  aanvragen via de gemeentelijke website www.putten.nl/duurzaamheidslening. Er zijn verschillende redenen om de woning te verduurzamen. Een daarvan is dat het vaak meer comfort oplevert. Bijvoorbeeld door isolatie van vloeren of ramen. Daarnaast levert een duurzame investering een lagere energierekening op en dat scheelt weer in de portemonnee.

Woningeigenaren en huurders die toestemming hebben van de woningeigenaar of woningstichting kunnen de lening aanvragen. Aanvullende voorwaarden zijn dat de aanvrager meerderjarig is en verblijfsgerechtigd is in Nederland. De aanvrager mag niet ouder zijn dan 75 jaar. In geval er sprake is van twee aanvragers wordt alleen het inkomen van de aanvrager die jonger is dan 76 jaar meegenomen in de financieringsaanvraag.

De lening kan worden aangevraagd voor duurzame investeringen in het gebouw. Denk daarbij bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen of warmtepompen. De lening is bedoeld voor duurzaamheidsmaatregelen die nog uitgevoerd moeten worden. Het is niet mogelijk om een lening aan te vragen voor maatregelen die al uitgevoerd zijn of als er de afgelopen drie jaar al gebruik is gemaakt van een duurzaamheidslening.

Hoe ziet de lening eruit?
Aanvragers van een dergelijke lening gaan een annuïtaire lening van 10 of 15 jaar aan met een vast rentepercentage. Het actuele rentepercentage is te vinden op de website www.svn.nl. Het minimale leenbedrag is in alle gevallen 2.500 euro. Voor bewoners geldt dat voor één maatregel maximaal 10.000 euro geleend kan worden en bij meerdere duurzaamheidsmaatregelen geldt een maximaal leenbedrag van 25.000 euro. Tussentijds of eerder aflossen is altijd boetevrij toegestaan.

Online energieloket
Gemeente Putten heeft een eigen energieloket: www.veluweduurzaam.nl/energieloket-putten. Het energieloket is een website die speciaal ontworpen is voor bewoners in de gemeente Putten. Op de website is de actuele informatie over verschillende duurzame maatregelen te vinden. Ook staan er voorbeeldwoningen en een overzicht van aanbieders van duurzame maatregelen.

Neem voor meer informatie over de lening of het aanvragen van de lening contact op met de gemeente via telefoonnummer 0341 – 359 611.