Milan bezorgt tulpen voor alle bewoners van Elim, De Schauw en Norschoten

De 10-jarige Milan is in actie gekomen om alle bewoners van de drie verzorgingstehuizen Norschoten, Elim en De Schauw in deze moeilijke tijd op te vrolijken met een bosje tulpen. Hij startte afgelopen dinsdag (24 maart) een Facebookactie en vroeg of inwoners van Putten een euro wilden doneren om zo het geld voor de tulpen bij elkaar te krijgen. Milan gaf zelf tien euro van zijn zakgeld voor de eerste tien bossen.

“In deze moeilijke tijd moeten de bewoners van verzorgingshuizen binnen blijven en ik wil ze graag opvrolijken met een bosje tulpen. In samenwerking met bloemenwinkel De Orchidee in Putten mag ik bosjes tulpen kopen voor de prijs van 1 euro en de rest doneert De Orchidee. De euro gaat rechtstreeks naar de kwekerij en zo help ik dus ook de bloemenkwekerij van hun bloemen af. Ik zou het namelijk zonde vinden als de kwekerij de bloemen weg moet gooien”, legt Milan uit.

Al snel had Milan voldoende geld bij elkaar en vanmiddag (donderdag 26 maart) heeft hij de bossen tulpen opgehaald en onder de diverse verzorgingstehuizen verspreid. “Ik had al geregeld dat ik de bossen voor de deur mocht neerzetten bij de verzorgingshuizen en het personeel gaat het onder de ouderen verdelen.” De Orchidee gaf nog vijfentwintig extra bossen tulpen mee om ook de zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. Inmiddels is ook Plus Dee als donateur opgestaan. Zij hebben een koffie, thee en koekjespakket voor alle drie de huizen samengesteld. “De helft is betaald vanuit de donateurs die een euro hebben gegeven voor de tulpen en de andere helft is door de Plus gedoneerd”, legt de moeder van Milan uit. Ook deze pakketten mocht Milan aanbieden.

“Normaal gesproken doe ik vrijwilligerswerk bij Norschoten. Ik help daar wekelijks bij een groep mensen met een verstandelijke beperking. Ik doe spelletjes, lees voor en breng boodschappen rond. Helaas kan ik dat, in verband met de coronacrisis, nu even niet doen en toen heb ik dit bedacht. Heel veel mensen hebben geholpen om het geld bij elkaar te krijgen”, vertelt Milan.

Bij Norschoten werden zesendertig bossen tulpen bezorgd, bij De Schauw vierenzestig en bij Elim bracht Milan vijfenzestig bossen met tulpen. De bloemen werden in ontvangst genomen door zorgmedewerkers die het een geweldige actie vonden. Milan werd geprezen en er werd zelfs voor hem geapplaudisseerd.

Er is veel geld gedoneerd en er is zelfs nog geld over. Daar heeft Milan ook al een oplossing voor bedacht. “Van het overgebleven geld wil ik de komende tijd wekelijks bloemen bezorgen bij De Schauw, Norschoten en Elim om de gezamenlijke huiskamers op te fleuren.”