‘Vrolijk de ouderen in verzorgingshuizen op en laat hen van de lente genieten’

Foto: Buro Ruiter

Aart en Hilbert van Buro Ruiter hebben het project ‘Bloemen uit Blik’ geintroduceerd. Hiermee willen ze dat de ouderen die in de verzorgingshuizen wonen en niet naar buiten kunnen in de bloemetjes worden gezet.

“Pak het oudste blikje eten uit je voorraadkast en ga aan de slag! Maak van de inhoud een lekkere maaltijd en gebruik het lege blikje als bloempot. Versier zelf of samen met je kinderen het conservenblikje en plant hier een bloeiend plantje uit je eigen tuin in. Het doel is om de ouderen in de verzorgingshuizen op te vrolijken en van de lente laten genieten nu ze niet naar buiten kunnen en geen bezoek mogen ontvangen”, leggen de heren uit in een video dat ze op Facebook hebben geplaatst. “Voor mensen die wel mee willen doen, maar geen bloemen hebben zorgen wij voor een aantal reserveplantjes en potgrond.”

Breng de blikjes, oude plantenpotjes of andere creaties op donderdag 26 maart tussen 9.00 uur en 17.00 uur bij Buro Ruiter aan de Rimpelerweg 45. Combineer dit bezoek met een andere boodschap en hou tijdens het brengen rekening met 1,5 meter afstand van elkaar.

Aart en Hilbert zullen de blikjes verdelen onder De Schauw, Elim en Norschoten.