Zojuist is er een noodmelding verspreid door NL-Alert

Foto: Archief

Vandaag (zondag 22 maart)  is er om 11.29 uur een NL-Alert verspreid met de boodschap: Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1.5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona. Keep your distance to others.

Met NL-Alert kan de overheid mensen gericht waarschuwen en informeren tijdens een ernstig incident in de buurt. Men kan een NL-Alert ontvangen bij bijvoorbeeld een grote brand, bij een incident met explosiegevaar, een terroristische aanslag, een gaslekkage of noodweer. In het NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat men moet doen en waar men meer informatie en updates kunt vinden.

Hoe werkt NL-Alert?

NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Je ontvangt NL-Alert óók als het mobiele netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Wat staat er in een NL-Alert bericht?

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is en wat men het beste kan doen. Bijvoorbeeld om bij een brand ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Of dat men bij explosiegevaar uit het gebied moet blijven. Vandaag werd er dus gewaarschuwd voor de coronavirus