Maak gebruik van de diverse online diensten van de bibliotheek

Foto: Eigen foto

Dat de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe gesloten zijn, is vast geen nieuws. Maar het blijft mogelijk om ook op andere manieren gebruik te maken van de diensten van de bibliotheek.

Naast fysieke boeken biedt de bibliotheek ook veel online diensten aan. Voor jong én oud. Maak bijvoorbeeld eens kennis met luisterboeken. De LuisterBieb beschikt over meer dan zevenendertighonderd luisterboeken en er is momenteel een extra selectie toegevoegd. Van romans tot hoorcolleges. Voor iedereen, dus ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

Of kies voor e-books, via de online bibliotheek hebben leden toegang tot meer dan achtentwintigduizend e-books. Op deze manier kunnen belangstellenden thuis toch lekker genieten van diverse boeken. Vragen over bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het downloaden van e-books? Bel dan gerust naar 085 – 2733 575, de medewerkers helpen een ieder graag op weg.

Ook de taalvrijwilligers van het Taalcafé gaan op zoek naar creatieve oplossingen om mensen toch te kunnen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Een van de taalvrijwilligers zegt daarover: “Nu veel mensen thuis zitten, hebben ze meer tijd om de Nederlandse taal te leren. Afstand hoeft overigens geen probleem te zijn, want via diverse online programma’s kan men gemakkelijk contact leggen. Op die manier kunnen we toch lezen, praten, oefenen en informatie delen.”

Veel kinderen zitten momenteel thuis, maar gelukkig is er ook voor hen van alles te ontdekken en te beleven via diverse online kanalen. Via de jeugdbibliotheek bijvoorbeeld. Hier kunnen ze genieten van een ruim aanbod luisterboeken, oefenen voor diverse vakken of voor hun theorie-examen. Met een bibliotheekaccount is er onbeperkt toegang. Daarnaast denken de medewerkers ook graag mee in het vormgeven van alternatief leesmedia-onderwijs voor kinderen. Benieuwd naar wat de Bibliotheek hierin kan betekenen? Neem dan contact op via het emailadres [email protected]. Houd de social media van de bieb ook in de gaten, daar worden dagelijks tips gegeven.