Welzijn Putten vraagt om contact zo veel mogelijk telefonisch of via de mail te laten verlopen

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

De ontmoetingsactiviteiten van Welzijn Putten zijn gestopt om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het kantoor van Welzijn Putten in Stroud blijft tijdens kantooruren geopend en de maaltijden, de bus en de hulpmiddelen uitleen blijven vooralsnog doorgaan.

Voor de gezondheid van publiek en medewerkers vraagt Welzijn Putten om het contact zo veel mogelijk telefonisch of via de mail te laten verlopen.

Coronakaart
Welzijn Putten verspreidt fysiek en via de sociale media de Coronakaart. Dit is een brief die u bij uw buren in de bus kunt stoppen om hulp aan te bieden of te vragen. Omdat hulp vragen vaak moeilijk is voor mensen kan het fijn zijn als u de eerste stap zet en iemand in de straat uw hulp aanbiedt. De coronakaart is te downloaden van de website www.welzijnputten.nl.

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten en is op alle werkdagen te vinden in Stroud. Vanwege de coronamaatregelen is Wegwijs in Welzijn op het moment uitsluitend telefonisch te bereiken. Bel 0341-357078 tijdens kantooruren en onze medewerkers helpen u op weg.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers bij u thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek naar 0341-357078.

Vervoer
Als u geen gebruik meer kunt maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en niemand in de buurt heeft die kan helpen met vervoer. Dan kunt u een beroep doen op de bus van Welzijn Putten. Onze behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Meer weten of abonnement? Bel op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen
Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen bij de balie in Stroud. Leden van Icare lenen loopmiddelen gratis of met korting, niet-leden betalen voor loopmiddelen de gebruikelijke vergoeding. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.