Buurtzorg Jong trekt zich terug uit Putten

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in 2013.
Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in 2013.
Foto: Archief

Buurtzorg Jong, onderdeel van stichting Buurtzorg, heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag (dinsdag 10 maart) per brief meegedeeld zich op korte termijn terug te trekken uit de gemeente Putten.

In de brief geeft Buurtzorg Jong aan zich niet te kunnen vinden in het beleidskader ‘Grip op Jeugdhulp’, dat onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld. Dit is een voor het college onverwacht besluit.

De koerswijziging van Buurtzorg Jong raakt, volgens het college, naar schatting tachtig jeugdige inwoners van Putten met een hulpvraag. Bij deze inwoners ligt nu de eerste zorg van het college. Buurtzorg Jong heeft aangegeven de taken zorgvuldig af te ronden en over te dragen.

Het college van burgemeester en wethouders is direct na ontvangst van de brief in contact getreden met organisaties die het werk van Buurtzorg Jong kunnen overnemen. Inmiddels is ook de gemeenteraad van het handen zijnde vertrek van Buurtzorg Jong op de hoogte gebracht.

Buurtzorg Jong is sinds 1 januari 2013 actief in Putten. Zij werken vanuit het motto ‘Eerst buurten, dan zorgen’. Door de toenemende vraag werd het team regelmatig uitgebreid. De medewerkers van Buurtzorg Jong hebben zich ingezet voor gezinnen die meerdere vragen en problemen hebben.