Drie wandelexcursies vanaf de schaapskooi in Ermelo

Foto: Stichting Schapedrift

Gidsen van Stichting Schapedrift organiseren in maart drie bijzondere wandelexcursies vanaf de schaapskooi Ermelo. Voor alle excursies geldt dat de deelname 4.00 euro bedraagt, kinderen tot en met 12 jaar betalen 2.00 euro en vrienden van Stichting Schapedrift mogen gratis mee. Aanmelden is gewenst en mogelijk via de website www.schapedrift.nl, via de email [email protected] of telefonisch 0577-407254.

Zondag 15 maart maakt Arnold Boute met liefhebbers een voorjaarswandeling van 13.30 uur tot 15.00 uur over de Ermelosche Heide. De eerste tekenen van de lente zijn al te zien. Er zitten knoppen aan de bomen, het frisse groen van de bosbessen komt te voorschijn en de vogels fluiten. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de dartelende lammetjes van de Ermelose schaapskudde.

Ben jij een goede speurder en weet je hoe de pootafdrukken van de dieren in het bos eruit zien? Ga dan 21 maart van 13.30 uur tot 15.00 uur mee met natuurgids Gerard van Ruiten op zoek naar diersporen in de buurt van de schaapskooi. In het bezoekerscentrum is een sporenwiel om de kennis alvast uit te proberen. Er komen onder andere reeën, vossen, dassen en wilde zwijnen voor. Maar wie weet, vind je wel een pootafdruk van een wolf.

Zondag 22 maart maakt Gert Scherpenzeel een historisch ommetje op de Ermelosche Heide. Meer weten over de cultuurhistorie van het gebied? Dan is deze excursie aan te bevelen. Op de heide komen grafheuvels voor en er heeft een Romeins kampement gestaan. Ook valt er veel te vertellen over de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Gert Scherpenzeel neemt wandelaars van 13.30 uur tot 15.30 uur mee op een tijdreis door de geschiedenis van het gebied.

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie is te vinden op de website www.schapedrift.nl.