Joris Luyendijk spreekt in Putten over diversiteit, het thema van zijn nieuwste boek

©Jelmer de Haas - All Rights Reserved
©Jelmer de Haas - All Rights Reserved
Foto: Jelmer de Haas

In samenwerking met Bibliotheek Noordwest-Veluwe houdt Theater Stroud een literaire avond met Joris Luyendijk op donderdag 18 maart. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Joris Luyendijk (1971) studeerde journalistiek en antropologie. Een onderzoek in Egypte leverde in 1998 zijn debuut ‘Een goede man slaat soms zijn vrouw’ op. Daarna volgden meerdere bestsellers en prijswinnende boeken, zoals ‘Het zijn net mensen: beelden uit het Midden Oosten’ (2006). ‘Je hebt het niet van mij, maar…’ ontstond in 2010 na een maand meelopen op het Binnenhof. In Londen hield Luyendijk, vanuit antropologisch perspectief, een blog bij over de financiële wereld. Het resulteerde in het bestverkochte boek van 2015 ‘Dit kan niet waar zijn: onder bankiers’. In zijn boek ‘Kunnen we praten’ uit 2017 houdt hij het publiek een spiegel voor met betrekking tot het groeiend populisme. Luyendijk spreekt in Putten over het thema van zijn nieuwste boek: diversiteit.

Kaarten (17,50 euro voor niet-leden van de bibliotheek en 15 euro voor leden) zijn te krijgen via de website www.theaterstroud.nl, bij de VVV aan het Kerkplein of aan de kassa van het theater.