Informatieavond over ondermijning in het buitengebied op dinsdag 10 maart

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Onder het motto ‘Boef zoekt Boer’ houdt de gemeente Putten op dinsdag 10 maart een informatieavond over het thema ondermijning. De avond wordt gehouden in ‘de Blokhut’ aan de Oude Nijkerkerweg 19 in Putten. Het programma start om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De gemeente organiseert de informatieavond in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Doel is om inwoners en ondernemers in het buitengebied bewust te maken van signalen die op ondermijning kunnen duiden. “Het buitengebied, ook dat van Putten, is kwetsbaar geworden voor ondermijning’, zo stelt burgemeester Lambooij. “De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent verschillende vormen. Denk daarbij aan een boerenschuur die voor veel geld wordt verhuurd. Of denk aan een bedrijf met geblindeerde ramen of aan een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds wel vaak volk loopt.”

Volgens Lambooij maken criminelen meer en meer gebruik van de anonimiteit die het buitengebied biedt. Hij wijst erop dat ondernemers vaak onbewust meewerken aan vormen van georganiseerde misdaad: “Wij moeten niet naïef zijn met elkaar.”

De opening van ‘Boef zoekt Boer’ wordt om 19.30 uur verzorgd door Anton Jansen van het Platform Veilig Ondernemen, waarna burgemeester Lambooi rond 19.35 uur een woord van welkom zal spreken. Van 19.45 uur tot 20.45 uur wordt de presentatie ‘Ondertussen in het buitengebied’ gehouden, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Reacties