Wake-up call voor waterpoloërs Triton

Foto: Triton Putten

De waterpoloërs van Triton hebben afgelopen zaterdagavond (29 februari) puntverlies geleden. In de altijd beladen derby tegen De Woelwaters uit Harderwijk begon de thuisploeg flitsend, maar kon gaandeweg de wedstrijd de definitieve genadeslag niet uitdelen.

De Woelwaters knokten zich knap terug en met een 8-8 gelijkspel werden de punten verdiend. Op basis van het wedstrijdverloop zal Triton zich nog wel eens achter de oren krabben vanwege de genoten voorsprong die werd weggegeven.

Triton startte voortvarend. Met veel aanvalsdrang werd al na zeventien seconden het bal geopend door een doelpunt van Geelco Koetsier. Daar bleef het niet bij in de beginfase. Robert Bakker kon doeltreffend uithalen en Geelco Koetsier was alert bij de tweede paal om de 3-0 op het bord te zetten. Uit een gekregen strafworp was het na drie minuten zelfs 4-0, wederom door een score van Geelco Koetsier. De bezoekers deden daarna wat terug maar het bleef Triton wat de klok sloeg. Eind eerste en begin tweede periode bleef de ploeg naar hartenlust aanvallen en kreeg het verschillende kansen. Met een fabelachtige backhand van Erik Westerbroek werd het zelfs 5-1. Daarna stokte de productie kwam er zand in de aanvalsmotor en daarmee feitelijk in het spel van de thuisploeg. Triton probeerde geforceerd de aanvallen af te dwingen maar De Woelwaters speelden het goed uit en kwam geleidelijk terug in de wedstrijd. Nadat Stefan Boers nog een manmeer kon benutten (6-2) kwamen de bezoekers zelfs terug tot 6-5. Triton leek net op tijd wakker geschud en kwam door 2 doelpunten van Geelco Koetsier weer op een marge van 3.

Met 8-5 werd de laatste periode ingegaan maar deze liep totaal anders dan verwacht. Triton creëerde voldoende kansen maar was te gehaast in het uitspelen er van. De Woelwaters kwamen stapje voor stapje dichterbij wat zelfs resulteerde in 8-8. In de laatste drie minuten kreeg de thuisploeg met twee manmeer situaties alsnog de uitgelezen kans op de winnende treffer. Tijdens de eerste overtalsituatie bracht de keeper redding, de tweede overtal was exemplarisch voor de hele wedstrijd. Te gehaast en snel werd een doelpoging gewaagd waardoor de uitgelezen kans op drie punten knullig teniet gedaan. In de slotseconden gebeurde er nog van alles aan beide zijden maar werd op een 8-8 eindstand afgesloten.

Coach Gerard Wiltvank was kort na afloop. “We hebben te weinig ons vertrouwde spel laten zien en zijn in het mes van de tegenstander gelopen. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.”