Hulp nodig? Loop eens binnen bij Welzijn Putten

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Zij ondersteunen mensen waar nodig door hen te adviseren, te informeren en passende ondersteuning te zoeken.

Daarom worden er wekelijks diverse activiteiten gehouden, maar kunnen inwoners ook een beroep doen op de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Putten om hen te helpen met vervoer, maaltijden of het doen van een kleine klus. Putten.nieuws.nl besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Steun bij Rouw en Verlies
Soms is het fijn om andere mensen te ontmoeten die het gemis en verdriet van een dierbare kennen. Praten mag, soms is luisteren genoeg. Daarom houdt Humanitas op zaterdag 7 maart een bijeenkomst voor mensen die een ingrijpend verlies ervaren door de dood van een dierbare. De bijeenkomst is in Stroud van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden mag op [email protected] of telefonisch via 06 – 1128 1500.

Vrijwilligerswerk
Wilt u graag vrijwilligerswerk doen kijk dan op de vrijwilligersvacaturebank op de website www.welzijnputten.nl. Als u bepaalde wensen of belemmeringen heeft en op de vrijwilligersvacaturebank niet voldoende informatie vindt om te beslissen waar u het best terecht kunt als u iets wilt betekenen voor uw medemens, maak een afspraak voor een adviesgesprek met Wegwijs in Welzijn 0341-357078.

Inloopochtend en koffiebus
Op zaterdag 7 maart is het inloopochtend in ’t Hart van Putten aan de Molenweg 2. De koffieochtend duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur. Mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen komen kunnen de Koffiebus bestellen bij Welzijn Putten door op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur te bellen: 0341-357078.

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? Of wilt u graag meer onder de mensen komen en weet u niet wat er mogelijk is? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten en is op alle werkdagen te vinden in Stroud. U kunt bellen (0341-357078) of langs komen met uw vraag. Op dinsdagmiddag en donderdagochtend vindt u Wegwijs in Welzijn ook in gezondheidscentrum Da Costa.

Hulpdienst zoekt helpers
De Hulpdienst van Welzijn Putten krijgt regelmatig vragen om maatjes: iemand om samen leuke dingen mee te doen. We zoeken bijvoorbeeld maatjes voor jonge mensen, mensen die met iemand mee willen op concert of museumbezoek en mensen die af en toe met iemand iets willen gaan drinken in het dorp. Je wordt maatje van iemand die door een beperking niet zo gemakkelijk zelf met nieuwe mensen in contact komt. Meer weten? Bel Ad Blok: 0341-357078.

Klik en tik
Samen met Bibliotheek Noordwest Veluwe houdt Welzijn Putten een cursus voor mensen die nog niet met de computer overweg kunnen maar dat wel graag willen leren. U krijgt antwoord op vragen als ‘hoe kom ik op internet?’ of ‘hoe verstuur ik een e-mail?’ De cursus wordt op dinsdagochtend gegeven in Stroud. In de bibliotheek Putten zijn formulieren beschikbaar waarmee u zich kunt aanmelden.

Vervoer
Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen beroep doen op de bus van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Meer weten of abonnement? Bel op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Financieel café
Op dinsdagavond en op woensdagmorgen is er financieel spreekuur in Stroud voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het invullen van formulieren of met andere financiële kwesties. De hulp wordt geboden door vrijwilligers van Humanitas en Welzijn Putten in samenwerking met Stimenz. Op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur is het vrije inloop. Op woensdagmorgen wordt van 10.30 uur tot 12.00 uur op afspraak gewerkt. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Klussendienst
Heeft u niet veel geld te besteden en bent u niet in staat kleine klusjes en reparaties zelf uit te voeren? De handige mannen van de klussendienst van Welzijn Putten staan voor u klaar! Dit kost 5.00 euro per klus plus de kosten van de materialen. Klus telefonisch doorgeven? Bel 0341-357078.

Woonadvies
Wilt u graag weten of uw woning geschikt is voor de toekomst? Dan bent u bij de woonadviseurs van Welzijn Putten aan het juiste adres! Aan de hand van een checklijst zullen zij samen met u de woning doorlopen en de bevindingen verwerken tot een persoonlijk woonadvies. Vraag vandaag nog dit gratis woonadvies aan door te bellen met 0341-357078.

Reacties