Franse pianomuziek door de eeuwen heen

Foto: Pixabay

De Wit-Russische pianiste Hanna Shybayeva treedt op zondagmiddag 8 maart voor de derde keer op bij de Randmeerconcerten. De solorecital in Franse sfeer begint om 14.00 uur in De Verbeelding in Zeewolde.

Hanna Shybayeva begon haar pianostudie op zesjarige leeftijd en haar internationale carrière begon al toen ze elf was. Inmiddels is zij uitgegroeid van wonderkind tot internationaal zeer gewaardeerd pianiste. Op 18-jarige leeftijd vertrok ze uit haar geboortestad Minsk naar Den Haag om haar pianostudie af te ronden aan het Koninklijk Conservatorium. Daar behaalde Hanna Shybayeva in 2005 haar Masterdiploma met de hoogste onderscheiding.

In het programma van zondag 8 maart demonstreert zij haar veelzijdigheid door oude en nieuwe composities uit de Franse muziekgeschiedenis te vertolken, van Couperin en Rameau uit de barok via Chopin naar de impressionisten Debussy en Ravel. Nadere gegevens over inhoud en organisatie van het concert zijn te vinden op de website www.randmeerconcerten.nl.

De Verbeelding is te vinden aan de De Verbeelding 25 in Zeewolde. De kaartverkoop geschiedt bij voorkeur via de website (E-tickets). Ook kunnen belangstellenden bij de ingang van de zaal een toegangsbewijs kopen (er is geen PIN apparaat aanwezig).