De bouw van de wildwaterbaan van Bosbad Putten bereikt het hoogste punt

De bouw van de nieuwe wildwaterbaan van Bosbad Putten vordert gestaag en bereikte vandaag (vrijdag 21 februari) het hoogste punt. Uiteraard werd dat, volgens goed gebruik, gevierd met pannenbier.

Manager Dick Eijlander bracht het bier met de trekker naar de bouwplaats. Toen ook nog een grote schaal bitterhapjes het terrein op werd gebracht was het feest compleet. Dagelijks zijn tientallen vakmensen op de bouwlocatie aan het werk.

Gelijk met de bouw van de wildwaterbaan is het actieplan ‘Natuurlijk Bosbad Putten’ gestart. Met dat plan wordt het zwembad gasloos gemaakt. De eerste concrete stap is de installatie van een hoog rendement warmtepomp. Hiermee is een investering van ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Door een garantstelling van de Gemeente Putten, kan Bosbad Putten deze reuzensprong voorwaarts in duurzaamheid maken. Bosbad Putten verbruikte in 2018 ongeveer 350.000 kubieke meter gas per jaar. De HR-warmtepomp brengt dit gasverbruik terug tot vrijwel nul. De nieuwe wildwaterbaan zal het energieverbruik doen stijgen. Maar dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot ook dan niet stijgen ten opzichte van nu.

Naar verwachting opent Bosbad Putten haar nieuwe spectaculaire wildwaterbaan in mei 2020.