Is er een tekort aan parkeerplaatsen bij NS station?

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

De fractie van Gemeentebelangen heeft vragen aan het college gesteld over het tekort aan parkeerplaatsen bij het NS station.

“In 2016 was door deskundigen al berekend dat er in 2020 een tekort zou ontstaan van veertien parkeerplaatsen. Wij hebben daar toen ook vragen over gesteld”, vertelt raadslid Koornneef. “Wethouder Koekoek wilde in 2016 niet direct actie ondernemen, maar eerst monitoren of het tekort ook echt zou ontstaan in 2020. Het is nu 2020 en er is inderdaad een tekort aan parkeerplaatsen, als ik afga op het aantal in het gras geparkeerde auto’s. Dit geeft een rommelige indruk en leidt mogelijk tot onveilige verkeerssituaties rond het station. Dus wat onze fractie betreft tijd om in actie te komen en extra parkeerplaatsen aan te leggen. We hopen dat door nu actie te ondernemen er niet een zelfde situatie ontstaat als aan de Stationsstraat, waar door een slechte planning van deze wethouder er nog steeds geen actie is ondernomen om de Stationsstraat veiliger te maken.”

Gemeentebelangen vraagt om een afschrift van de monitoringscijfers van de afgelopen vier jaar en welke concrete acties de gemeente heeft gedaan om de beloofde extra parkeerplaatsen aan te leggen.