Gemeentebelangen stelt collegevragen over gekochte gronden Husselsesteeg/Putterbrink

Foto: Archief

Na het raadsbesluit om geen voorbereidingskrediet te verstrekken voor onderzoek naar de woningbouwlocatie aan de Husselsesteeg blijft Gemeentebelangen nog wel met de vraag zitten of het college gronden rond de Husselsesteeg/Putterbrink heeft aangekocht en wat zij daar verder mee gaan doen.

“Laat ik beginnen met het feit dat ik erg blij ben met het besluit van de gemeenteraad om wel het voorbereidingskrediet te verstrekken voor onderzoek naar de woningbouwlocatie Putten Zuid, maar de Husselsesteeg als woningbouwlocatie links te laten liggen”, geeft fractievoorzitter Hoogendijk aan. “Wij hebben kennisgenomen dat het college gronden rond de Husselsesteeg/Putterbrink heeft aangekocht. Daarom willen we toch nog wel even weten waarom het college uiteindelijk besloot om deze gronden aan te kopen. En welke denkwijze hieraan ten grondslag ligt.”

Hoogendijk vervolgt: “We zijn benieuwd wat het college gaat doen met deze gekochte gronden nu de gemeenteraad heeft besloten er geen woningen te gaan bouwen en wat er voor nodig is om deze gronden vanuit een goed rentmeesterschap te onderhouden. Uiteraard zijn we ook benieuwd wat voor kostenplaatje hieraan hangt. Een andere vraag die we hebben is of het college ook vindt dat zij een (groot) financieel risico heeft genomen om deze gronden al te kopen terwijl de commissie nog geconsulteerd moest worden en de raad nog een besluit moest nemen om een voorbereidingskrediet te geven om verder onderzoek te doen.”

Tot slot wil Gemeentebelangen weten of het college voor overige mogelijke bouwlocaties, buiten Putten Zuid natuurlijk, nog meer van dit soort ‘wilde plannen’ heeft.