Gemeenteraad stemt unaniem voor Putten Zuid, woningbouw aan de Husselsesteeg van de baan

Foto: Els van Ginkel

De Puttense gemeenteraad koos er gisteravond (donderdag 13 februari) unaniem voor om wel het voorbereidingskrediet te verstrekken voor onderzoek naar de woningbouwlocatie Putten Zuid, maar de Husselsesteeg voorlopig als woningbouwlocatie links te laten liggen.

Dat werd al snel duidelijk toen Gemeentebelangen het amendement ‘Putten-Zuid: vooruit!’ indiende. Fractievoorzitter Hoogendijk diende dit amendement in namens Gemeentebelangen, het CDA, de SGP en de ChristenUnie. “Met dit amendement willen we de woningbouwlocatie Putten Zuid topprioriteit geven. Het college moet zich hier volledig op concentreren en er is geen behoefte aan andere onderzoeken. Daarom stellen we geen voorbereidingskrediet beschikbaar om onderzoek te doen naar de woningbouwlocatie aan de Husselsesteeg.”

Hoogendijk vervolgt: “We gaan ervan uit dat we voor onze Puttense bevolking gaan bouwen. Er is in Putten Zuid ruimte voor duizend tot vijftienhonderd woningen en dat is voldoende om die huisvesting te regelen. Gemeentebelangen wil geen dure woningbouwlocatie bebouwen voor mensen uit de randstad.” Luitjes van Wij Putten geeft aan: “Dit voorbereidingskrediet gaat alleen maar om onderzoek en stel nou dat hier uitkomt dat er niet gebouwd kan worden in Putten Zuid. Gooit u daarmee Putten dan niet op slot.” Hoogendijk meent: “Zeker niet. We hebben al meerdere locaties onderzocht. Gemeentebelangen zal nu niet en nooit niet instemmen dat er woningbouw plaats gaat vinden aan de Husselsesteeg. Ik zal me verzetten tot op het bot om op deze locatie te bouwen. We praten hier al over sinds 2015 en er gebeurt helemaal niets. Als de vaart nu nog niet komt dan rekenen we dat, wat mij betreft, af met dit college.”

Elsenaar van het CDA vindt Putten Zuid een goede locatie voor een uitbreidingswijk. “We moeten daar voldoende sociale huur en goedkope koopwoningen bouwen. Wel moeten we dan de ontsluiting van deze wijk goed regelen. Volgens mij liggen er nog wel plannen in een la voor een rondweg. Ga ook met de familie Van Deuveren het gesprek aan. Dit bedrijf zit in de weg. Zoek een oplossing voor hen en zorg voor hen. Putten Zuid heeft al onze aandacht nodig. De locatie aan de Husselsesteeg willen we houden zoals het is, want deze gebieden maken Putten uniek.”

Van den Heuvel van de ChristenUnie vindt dat bouwen, bouwen, bouwen niet het motto van zijn partij is. “Wij willen bouwen met verstand. We gaan nu vol gas voor Putten Zuid, maar als er hobbels op de weg komen, dan sluiten wij geen gebieden uit om te onderzoeken. Er moet overigens wel ruimte worden gevonden voor het bedrijf van de familie van Deuveren.”

Wethouder Koekkoek belooft de raad op de hoogte te houden over de ontwikkelingen en de strategie voor de komende jaren. “Ook gaan we met de familie Van Deuveren aan de gang. Ik kan alleen geen toezeggingen doen dat we kunnen zorgen voor een ander bedrijf. De rondweg komt inderdaad ook weer in beeld. Dat gaan we oppakken.”