Volksuniversiteit Vuvera stopt per 1 juli met haar activiteiten

In 2014 vierde de Volksuniversiteit nog haar 50-jarige bestaan
In 2014 vierde de Volksuniversiteit nog haar 50-jarige bestaan
Foto: Archief

“Na een groot aantal jaren cursussen op allerlei gebied te hebben aangeboden stopt Volksuniversiteit Vuvera per 1 juli 2020 met haar activiteiten”, meldt Hans Nijman, voorzitter Stichting Vuvera.

“Het bestuur van Vuvera zag zich genoodzaakt dit besluit te nemen. Cursussen moesten worden afgelast vanwege te weinig aanmeldingen. Dit teruglopend aantal aanmeldingen komt (mede) door de groei van het aanbod via internet en het toenemende aanbod van andere instellingen. Doordat de huisvesting aan de Cronjéstraat in Ermelo stopt en een tweejarige zoektocht geen betaalbare goede andere locatie opleverde kon het bestuur van Vuvera niets anders dan besluiten haar deuren te sluiten. Het bestuur voorkomt hiermee een faillissement”, aldus Nijman.

De volksuniversiteit is vanuit historisch oogpunt altijd een onderdeel geweest van het sociaal-culturele netwerk en behoorde bij de vormingsplicht van de subsidiërende overheid om de bevolking levenslang te laten leren. De volksuniversiteit was er altijd voor iedereen, ongeacht vooropleiding of achtergrond.

“Het bestuur zal de komende maanden gebruiken om alle cursussen van het lopende cursusjaar tot een goed einde te brengen en de opheffing van de Stichting Vuvera netjes af te ronden.”