Wethouder Priem op bedrijfsbezoek bij RTS Nederland

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Wethouder Priem bracht samen met Piet Vermeer, bedrijfscontactambtenaar, een bedrijfsbezoek aan RTS Nederland. Dit bedrijf biedt complete opbouwsystemen en halffabricaten voor de carrosserie- en trailerbouw.

Directeur Bart van Wegen ontving de heren in de nieuw aangebouwde bedrijfshal en legde uit wat het bedrijf doet. “RTS richt zich met opbouwsystemen en componenten, zoals aluminium profielsystemen, panelen en accessoires op de Nederlandse en Belgische carrosserie- en trailerbouw. Met sterke merken en trouwe partners hebben wij ons marktaandeel als adviserende partner van de carrosserie- en trailerbouw de afgelopen jaren sterk uitgebouwd. RTS is flexibel in haar productaanbod en we werken zoveel mogelijk op maat.”

Van Wegen vertelt ook iets over de geschiedenis van het bedrijf. “We zijn ruim vijftig jaar geleden begonnen in Harderwijk als onderdeel van Reynolds Aluminium. Door diverse overnames zijn we uiteindelijk rond 2003 in Putten terecht gekomen. Na enige jaren sloeg de economische crisis toe en toen hebben we ons businessmodel stevig aangepast. We zijn nu niet alleen leverancier van componenten, maar kunnen ook voor onze klanten opbouwsystemen samenstellen. We werken samen met vaste partners en hebben ons assortiment aangepast. Door onze nieuwe strategie zijn veel flexibeler geworden en niet meer zo gevoelig voor de economische conjunctuur. Inmiddels werken hier vierentwintig mensen in vaste dienst.”

Van Wegen vervolgt: “De transportmarkt is continue in beweging. De regelgeving past zich steeds aan en de vraag naar lichter, schoner en zuiniger neemt alleen maar toe. Wij leveren maatwerk. Naast in- en verkoop doen we ook aan productontwikkeling. Onze uitdaging is nu om zoveel mogelijk klant specifiek te werken en dit op eenvoudige wijze te assembleren. Er komen wekelijks complexe vragen voor transportoplossingen binnen waar we ons over buigen.”

Qua ruimte is RTS niet eens zo zeer gegroeid maar ze hebben nu wel alle voorraad onder een dak. “En dat werkt erg prettig, we hebben de interne logistiek kunnen verbeteren. Voorlopig hebben we ruimte genoeg en zijn gevestigd op een goede plek met gemotiveerde RTS’ers. We zijn klaar voor de toekomst en kunnen hier weer jaren vooruit.”

Wethouder Priem is blij dat RTS Nederland in Putten is gevestigd. “We zijn er trots op dat we zulke bedrijven in Putten mogen hebben. Bedankt dat we hier een kijkje mochten nemen. Het is leuk om uw verhaal te horen.”

RTS Nederland is te vinden op industrieterrein Keizerswoerd aan de Ruitenbeek 5. Kijk voor meer informatie op de website www.rtsnederland.nl.