Dames OMS vallen in herhaling tegen BLOK EVC

De volleybaldames van OMS speelden afgelopen vrijdag thuis tegen concurrent Blok EVC uit Vaassen. Er moesten punten gepakt worden om daarmee weer aansluiting weten te vinden bij de ploegen boven OMS.

Achteraf was de wedstrijd een blauwdruk van de vorige week gespeelde wedstrijd in Elburg, want het wedstrijdverloop was eigenlijk identiek. De eerste set had OMS grip op de wedstrijd en had het duidelijk het initiatief. Met prima aanvallende punten en weinig fouten had OMS telkens een vijftal punten voorsprong. En deze set werd ook niet weggeven en won OMS met 25-20. In de tweede set was het een gelijk opgaande strijd tot halverwege de set (13-14). Maar wat teveel servicefouten zorgden er onder andere voor dat Blok EVC de punten te makkelijk kreeg. Deze set ging met 21-25 naar de ploeg uit Vaassen.

In de derde set gebeurde hetzelfde als een week ervoor in Elburg. Door teveel onnodige fouten aan de zijde van de Puttense dames werd het de tegenstander niet moeilijk gemaakt en won Blok EVC deze dan ook gemakkelijk met 14-25. De vierde set kwam OMS goed uit de startblokken.  Met een prima service van onder andere Baukje Mijnten-Wouda liep OMS uit naar een 9-3 voorsprong. Uiteindelijk kwam Blok EVC wel dichterbij, maar er stond ondertussen wel een 19-15 voorsprong op het telbord.  Dus op naar de vijfde set zou je zeggen. Maar net als vorige week kwam de foutenlast weer om de hoek kijken, en die individuele foutjes zorgde ervoor dat Blok-EVC weer langszij kwam (20-20). OMS probeerde het wel, maar had niet dat beetje geluk wat de ploeg uit Vaassen wel had. Dus kwam er weer geen vijfsetter, want Blok EVC won de set met 21-25.

Uiteindelijk hield OMS maar één puntje over aan deze wedstrijd. En wordt het met de week lastiger, aangezien de topploegen nog moeten komen. Voorlopig staat de volgende wedstrijd pas begin maart gepland, dan komt de nummer laatst Ormi op visite. Prima mogelijkheid om te gaan proberen er dan wel een overwinning eruit te slepen.