Puttenaar Gerrit van Emous treedt samen met Eric Vaarzon Morel op bij PodiumXtra in Theater Stroud

Foto: Gerrit van Emous

Naast het reguliere theaterprogramma heeft Theater Stroud ook nog het zogenaamde PodiumXtra, om lokale artiesten een podium te geven. Hiermee vervult het theater voor jong en oud een verbindende en inspirerende rol in de Puttense samenleving.

Op zaterdag 15 februari treedt Puttenaar Gerrit van Emous op samen met Eric Vaarzon Morel en brengen zij hun liefde voor sport en muziek in beeld. De voorstelling begint om 20.15 uur.

De twee heren hebben elkaar tien jaar geleden ontmoet tijdens de jaarlijkse vergadering van de Friesche Elfstedentocht in Leeuwarden. Dit was de start van vele keren samen schaatsen en wielrennen. Gerrit reed drie keer de Tocht der Tochten uit en Eric wil de eerste en waarschijnlijk laatste flamencogitarist worden die de Elfstedentocht op zijn naam kan bijschrijven. Ze bezoeken elkaars voorstellingen en exposities. Eric is één van de beste gitaristen van Nederland, hij speelde samen met onder andere Jan Akkerman en Harry Sacksioni. Voor Gerrit is het een eer om samen met hem deze voorstelling te maken. Ze zullen aan de hand van persoonlijke ervaringen in het schaatsen en wielrennen hun verhalen vertellen in beeld en muziek (mogelijk in samenwerking met kleinkoor Caprice).

Kaarten zijn voor 12.50 euro (inclusief pauzedrankje) te krijgen via www.theaterstroud.nl, bij de VVV aan het Kerkplein of aan de kassa van het theater.