‘Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt kunst het leven’

Astrid van Schaik, voorzitter van Theater Stroud, opende vorige week donderdag de expositie die de creatieve clubs van Welzijn Putten in Stroud hebben geïnitieerd. Naast deze opening werd er ook een demonstratiemiddag gehouden. Velen kwamen even een kijkje nemen bij de diverse demonstraties.

Zo lieten deelnemers van de houtsnijclub zien welke kunstwerken ze maken. Met scherpe gutsen werden de mooiste werken gemaakt. Ook de leden van de teken- en schilderclubs waren van de partij. Hun schilderijen en tekeningen zijn te bezichtigen in de foyer van Stroud. De leden van de kantklosclub, de mandalaclub en de haakclub lieten zien hoe hun werkstukken tot stand komen. <

“Ik heb overal even een kijkje genomen en heb gezien dat de creatieve clubs mooie dingen maken. Creativiteit is een onderdeel van cultuur. Cultuur is er voor iedereen. Cultuur inspireert en maakt nieuwsgierig”, aldus Van Schaik tijdens de opening van de expositie. “Ik heb nagedacht over het openen van deze tentoonstelling en ik ga dat doen door een spreuk over kunst op een groot leeg vel te schrijven. Wellicht inspireert het andere aanwezigen ook om een spreuk op te schrijven.” Astrid schreef: ‘Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt kunst het leven’ (citaat van Sir John Lubbock). En daarmee was de expositie geopend. Uitgebreid bekeken de aanwezigen de kunstwerken en er werd nog gezellig nagepraat.

De expositie van werken van de teken- en de schilderclubs is in Stroud te zien tot 23 april. Alle inwoners van Putten zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de demonstratiemiddag en de expositie.

Belangstellenden die geinteresseerd zijn om lid te worden van enige creatieve club kunnen zich aanmelden. Neem hiervoor een kijkje op de website www.welzijnputten.nl.