Neem deel aan een activiteit van Welzijn Putten of maak gebruik van de ondersteuning die zij bieden

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Zij ondersteunen mensen waar nodig door hen te adviseren, te informeren en passende ondersteuning te zoeken.

Daarom worden er wekelijks diverse activiteiten gehouden, maar kunnen inwoners ook een beroep doen op de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Putten om hen te helpen met vervoer, maaltijden of het doen van een kleine klus. Putten.nieuws.nl besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Expositie Welzijn Putten in Stroud

De creatieve clubs van Welzijn Putten organiseren een expositie in Stroud. Op donderdag 23 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur organiseren de clubs een demonstratie van hun werkstukken. Houtsnijden, mandalatekenen, haken, kantklossen, tekenen- en schilderen; er is van alles te zien. De bezoekers mogen ook zelf proberen of het iets voor ze is. De schilderijen hangen in Stroud van 23 januari tot en met 23 april. Op 23 januari om 16.00 uur zal de tentoonstelling officieel geopend worden door Astrid van Schaik. Iedereen is van harte welkom bij de demonstratie, de officiële opening en de expositie.

Digitale Werkplaats

Op dinsdag 28 januari is er weer een Digitale Werkplaats in de foyer in Stroud van 15.00 uur tot 16.30 uur. Tijdens de Digitale Werkplaats kunnen mensen terecht met vragen over digitale apparatuur. Bijvoorbeeld: hoe installeer ik een app, hoe verstuur ik foto’s? Wat kan ik met mijn tablet enz. De Digitale werkplaats is gratis toegankelijk. De vrijwilligers zitten voor u klaar in de foyer van Stroud. Meer informatie: Tanja van Driel van Welzijn Putten, telefoon 0341-357078.

Walk&Talk

Op maandag 27 januari is er weer een Walk&Talk in de Bibliotheek van Putten. Mensen die op zoek zijn naar werk ontmoeten elkaar, wisselen ervaringen uit en netwerken. Elke keer is er een andere gastspreker met een relevant onderwerp. De Walk&Talk is van 09.30 uur tot 11.30 uur en net als de koffie gratis. Kijk voor meer informatie en contactpersonen op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl of www.welzijnputten.nl

Financieel café

Op dinsdagavond en op woensdagmorgen is er financieel spreekuur in Stroud voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het invullen van formulieren of met andere financiële kwesties. De hulp wordt geboden door vrijwilligers van Humanitas en Welzijn Putten in samenwerking met Stimenz. Op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur is het vrije inloop. Op woensdagmorgen wordt van 10.30 uur tot 12.00 uur op afspraak gewerkt. Afspraak maken? Bel 088 – 784 6464.

Diepvriesmaaltijden van Apetito

Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.

Vervoer

Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen een beroep doen op de bus van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Meer weten of een abonnement? Bel op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341 – 357 078.

Klussendienst

Heeft u niet veel geld te besteden en bent u niet in staat kleine klusjes en reparaties zelf uit te voeren? De handige mannen van de klussendienst van Welzijn Putten staan voor u klaar! Dit kost 5.00 euro per klus plus de kosten van de materialen. Een klus telefonisch doorgeven kan via het bekende telefoonnummer 0341 – 357 078.

Houtsnijwerk

Op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur is de houtsnijclub actief in Stroud. Houtsnijden is een leuke hobby en de club heeft nog ruimte voor een paar nieuwe leden. De club is niet uitsluitend voor mannen, ook vrouwen zijn welkom. Bel voor meer informatie of aanmelding naar Welzijn Putten 0341 – 357 078.