Dames OMS knokken maar verliezen van Ormi

In de thuiswedstrijd tegen Ormi begonnen de volleybaldames van OMS goed aan de wedstrijd. Met een paar mooie punten van Céline Elbertsen en Emma Luitjes stond er al snel een 7-3 voorsprong op het bord. En ook eindelijk een eerste time-out van de wedstrijd bij de tegenstander in plaats van bij OMS.

Maar langzaam kwam Ormi weer terug en halverwege de set was het 14-14. Uiteindelijk nam Ormi het initiatief en maakte OMS teveel fouten op een rij. Hierdoor kreeg de tegenstander de punten makkelijk in haar schoot geworpen en ging de eerste set dan ook met 20-25 naar Ormi.

De tweede set was de minste van de avond. OMS speelde net te slordig om het Ormi lastig te maken en deze set ging eenvoudig naar de ploeg uit Epe (12-25). De derde set was weer een stuk beter met een prima beleving in het veld. Ormi nam het voortouw (3-7), maar OMS knokte zich terug naar 9-9. Mede door een paar mooie aanvallen van onder andere Susannah Halmans en prima keuzes van spelverdeelster Diane Bakker. Maar de rode draad in de wedstrijd was het feit dat OMS teveel foutjes achter elkaar maakte. Hierdoor moest er telkens gewerkt worden om weer terug te komen. Ook verderop in de set stond er 12-16 op het bord en weer kwam OMS langszij tot 18-18. OMS kon de foutjes er niet uitkrijgen, waardoor ook deze set met 20-25 een prooi was voor Ormi.

Om toch nog een punt aan de wedstrijd over te houden begon OMS aan de vierde set. Het was eigenlijk een kopie van de set hiervoor. OMS speelde bij vlagen een stuk beter dan de vorige week, maar kon het uiteindelijk niet voor elkaar krijgen om de set te pakken. En zo ging ook de laatste set met 19-25 naar Ormi. Jammer genoeg konden er weer geen punten worden bijgeschreven op het conto van OMS.

Volgende week zaterdag staat om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen EVV uit Elburg op het programma.