Voorlezen is een feest tijdens de Nationale Voorleesdagen

Foto: Eigen foto

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Van 22 januari tot en met 1 februari staat het prentenboek ‘Moppereend’ centraal. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert diverse activiteiten, zoals een meet and greet met Gonnie, voorlezen en dansen, een informatieavond over taalontwikkeling en twee interactieve theatervoorstellingen. Alle activiteiten zijn gericht op kinderen tot zes jaar.

Op zaterdag 25 januari komt Gonnie de eend op bezoek in Bibliotheek Putten. Er wordt een verhaal voorgelezen en ieder kind kan op de foto met Gonnie. Gonnie is op deze dag om 14.00 uur aanwezig. De toegang is gratis.

Interactieve theatervoorstellingen

Op zaterdag 25 januari is er een interactieve theatervoorstelling van Sjors en Ruud theatermakers. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen hebben zij een voorstelling gemaakt, geïnspireerd op het prentenboek ‘De hapgrage krokodil’. Na het lezen van dit verhaal gaan alle kinderen samen met Sjors en Ruud dit verhaal uitbeelden. De voorstelling vindt plaats op 25 januari in Bibliotheek Putten en begint om 15.30 uur. Kaartverkoop (zo lang de voorraad strekt) via www.bibliotheeknwveluwe.nl (de toegang bedraagt 3,50 euro per persoon).

Voorlezen en dansen

Op woensdagmiddag 22 januari wordt er voorgelezen en gedanst in Bibliotheek Putten. De lokale (gymnastiek)vereniging Orion gaat samen met kinderen bewegen, met het boek “Moppereend” als leidraad. Deze activiteit begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Op 29 januari is er in Harderwijk een informatieavond voor alle ouders/verzorgers van jonge kinderen. Paula Groen, als logopedist verbonden aan GGD Noord- en Oost-Gelderland, informeert belangstellenden over taalontwikkeling, (voor)lezen en leesplezier. Tevens kunnen de aanwezigen kennis maken met diverse leuke (prenten)boeken. Deze avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Cadeautje voor nieuwe leden

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen belangstellenden hun peuter of kleuter (0 tot 6-jarigen) gratis lid maken van de Bibliotheek. Bij deze inschrijving ligt er voor hen ook een leuke verrassingstas klaar (zo lang de voorraad strekt).