Altijd al een moestuin willen hebben? Schrijf dan in voor de cursus Moes Tuinieren

Foto: Welzijn Putten

Wie herkent zich in één van de onderstaande opmerkingen? ‘Ik zoek een nieuwe hobby, maar ik weet niet wat…’, ‘Ik wil eigenlijk best een eigen moestuintje, maar waar moet ik beginnen…’ of ‘Ik ben geïnteresseerd in tuinieren en wil er graag meer over weten …’. Dan is de cursus ‘Cursus Moes Tuinieren’ misschien wel iets voor u.

Tijdens de cursus krijgen deelnemers kennis over het verbouwen van groenten, fruit en bloemen. En dit alles zonder bestrijdingsmiddelen, dus op een biologische manier. Ook wordt er geleerd hoe men kan zorgen voor een gezonde bodem waarop gewassen goed kunnen groeien. Ook op welke manier insecten kunnen meehelpen in de moestuin en de benodigde gereedschappen komen aan bod. Met al deze informatie kunnen de deelnemers na de cursus direct aan de slag.

De cursus is gratis en is verdeeld over vier vrijdagochtenden. Voordat de cursus begint wordt er een informatiebijeenkomst gehouden op vrijdag 31 januari van 10.00 uur tot 11.00 uur. De cursusbijeenkomsten zijn achtereenvolgens op de vrijdagen 7, 14 en 21 februari van 10.00 uur tot 11.00 uur in Stroud aan de Brinkstraat 91.

Vooraf opgeven is wel noodzakelijk, dit kan bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.