‘We moeten het doen met allemaal postzegelplannetjes’

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

De Puttense gemeenteraad heeft gisteravond (donderdag 10 januari) ingestemd met de plannen voor de ontwikkeling van zesentwintig woningen met bijbehorende (parkeer)voorzieningen aan de Wallenbergstraat.

Hoogendijk van Gemeentebelangen geeft aan: “Het college is te laat begonnen met het volgen van het woningbouwprogramma en nu moeten we het doen met allemaal postzegelplannetjes. Putten Zuid is de enige grote woningbouwlocatie voor Putten. Is dit plan nu wel echt nodig.”

SGP’er Van Rijn noemde het een mooi plan. “We bouwen daar zesentwintig kleinschalige huurappartementen. Dat is goed voor Putten en voor kleine huishoudens. We doen dit om de mensen in Putten te helpen. De buurt heeft er natuurlijk wat op tegen en dat begrijp ik wel. Maar als het eenmaal klaar is denk ik dat iedereen tevreden is.”

“Als je niet kan bouwen waar je wil, dan moet je bouwen waar het kan”, meent Van den Hoek van Wij Putten. “Er is een gigantische behoefte aan woningen en daar komen we aan tegemoet. We hebben de insprekers gehoord in de commissievergaderingen en tijdens de hoorzittingen. Er zijn aanpassingen gedaan en ik hoop dat men nu tevreden is.”

Wethouder ’t Jong bedankt de meerderheid voor de ondersteuning van dit plan. “Dit plan is mede ontstaan door een participatietraject met de bewoners. Er ligt nu een mooi plan waar we mee aan de slag kunnen.”