Marian Bloem begeleidt mensen naar een gezond gewicht

Foto: Pixabay

De helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Overgewicht kan zorgen voor een te hoge bloeddruk, met name bij mensen boven de 40 jaar.

“Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en kan zelfs de organen zoals ogen en nieren aantasten. Bij overgewicht bestaat de kans op pijnlijke enkels, knieĆ«n, heupen of rug doordat deze extra belast worden. Bovendien kan door overbelasting ten gevolge van overgewicht zelfs artrose (slijtage) ontstaan. Daarnaast bestaat de kans met overgewicht op diabetes type 2. De gevolgen van
overgewicht zijn dus echt niet mis”, legt Marian Bloem uit. “Veelal hebben dikkere mensen ook praktische problemen: veterstrikken lukt niet meer, of de veiligheidsgordels zijn moeilijk vast te klikken of te kort. Het gewicht zegt trouwens niet alles: mensen met een normaal gewicht maar, met een te grote buikomvang (door buikvet) hebben ook een verhoogd risico op hart- en vaatzieken. Wist u trouwens dat vrouwen na de overgang evenveel kans op een hartinfarct als mannen. Voor de overgang hebben vrouwen een verlaagd risico op een hartinfarct. Na de overgang komt men makkelijker aan, dit komt doordat de spijsvertering langzamer wordt, dit geldt ook voor de man. Het is dus van belang overgewicht te allen tijde te voorkomen.”

Bloem vervolgt: “Kunt u hier zelf iets aan doen? Ja, zeker! Door een gezonde leefstijl aan te nemen en op het gewicht te letten, kunt u de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en voelt u zich energieker, vitaler en gezonder. Ik wil u daar graag bij helpen, ik coach en begeleid u naar een gezondere leefstijl. Wat houdt u nog tegen om uw leefstijl te veranderen? Lekker eten? U zult zien dat u ook gewoon lekker kunt eten als u afvalt. Het aanleren van een gezonde leefstijl is echt minder moeilijk dan u denkt. U zult merken dat u zich energieker, gezonder en vitaler zult voelen en dat u zich beter in uw vel voelt zitten.”

Marian Bloem werkt als gewichtsconsulent (gediplomeerd) en begeleid mensen naar een gezond gewicht. Vaak zijn kleine aanpassingen al voldoende om naar een gezond gewicht te gaan. Belangstellenden die meer informatie willen of die nog vragen hebben over bijvoorbeeld de overgang kunnen contact opnemen met Marian Bloem via emailadres [email protected] of telefonisch via 06 1898-0538 of kijk op de website www.gezondputten.nl.