Laatste voorbereidingen voor Koningsdag worden getroffen

Foto: Archief

Het bestuur van de Oranjevereniging Putten maakt zich op voor Koningsdag 2019. De dranghekken zijn al overal in het dorp te vinden en de laatste voorbereidingen worden nog getroffen. Aanstaande zaterdag 27 april is het dan zover en kan het feest losbarsten.

“Als Oranjevereniging Putten hebben wij, samen met de organisatie van de Oranje Scheg, weer ons best gedaan om de inwoners van Putten een mooi programma aan te bieden. Dit jaar zal er een gratis treintje rijden tussen de beide locaties”, legt voorzitter Arie Schreuder uit. “Door de verbouwing van het gemeentehuis zal er dit jaar geen reveille zijn en de aubade vindt plaats op het Marktplein. De verbouwing heeft ook tot gevolg dat de ruimte naast de Bibliotheek zal worden gebruikt voor de kinderspelen die ’s middags worden gehouden.”

De optocht zal dit jaar een andere route nemen. Dus kijk voor de exacte route op de website van de Oranjevereniging www.oranjeverenigingputten.nl.
Ook meldt de Oranjevereniging dat er vorige jaren nogal wat overlast werd ervaren door met name gemotoriseerde voertuigen die voor en na de optocht gevaarlijk gedrag vertoonden. Omdat de veiligheid voor alles gaat heeft de politie aangegeven bij onverantwoord gedrag verbaliserend op te zullen treden. Gemotoriseerde deelnemers moeten zestien jaar of ouder zijn en mogen alleen deelnemen aan de optocht als ze beschikken over een geldig rijbewijs. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en moet er een verzekeringsbewijs worden getoond. Stuntgedrag is niet toegestaan.

In de middag is er een vrijmarkt en zijn er kinderspelen. Hiervoor doet de Fiepbus Putten aan en komt er een bellentuin. Het Koningsplein zal weer worden voorzien van een aantal foodtrucks in combinatie met optredens van diverse artiesten. Het terras zal worden verzorgd door ‘De Hertogh eten en drinken’. Na de lampionnenoptocht en het traditionele vuurwerk komt er een einde aan Koningsdag 2019.
Kijk voor het complete programma op de website www.oranjeverenigingputten.nl.