Wie eet de meeste chickenwings en gaat er met de hoofdprijs vandoor

Foto: Redactie

Bij T‑Rex Restaurant BBQ & Smokehouse Putten wordt op vrijdag 29 maart de Chickenwings Contest 2019 gehouden. Deelnemers dingen mee voor de hoofdprijs, die bestaat uit 150 euro contant, een mooie wisselbeker, een jaar lang de eer en gratis deelname aan de wedstrijd van volgend jaar.

Iedereen is welkom om mee te strijden voor de Chickenwings Contest 2019. Elke deelnemer krijgt bij binnenkomst een nummer, dit nummer bepaalt in welke voorronde de kandidaat terecht komt. Elke deelnemer begint met twintig kippenvleugeltjes en de wedstrijd duurt precies vijf minuten. Zijn de kippenvleugeltjes binnen vijf minuten op, dan krijgt de deelnemer er nog tien kippenvleugeltjes bij. Elke deelnemer heeft twee schalen voor zich staan; een is gevuld met kippenvleugeltjes en het andere schaaltje is voor de botjes en het nummer van de deelnemer. De kippenvleugeltjes moeten compleet schoon gegeten worden, er mag dus geen (wit)vlees meer aan de botjes zitten. De winnaar wordt bepaald door het aantal gegeten kippenvleugels en dat wordt gemeten door de jury. Hulp van toeschouwers is niet toegestaan en de beslissing van de jury is niet bespreekbaar. De jury heeft ten alle tijden gelijk.

Voor de finale wordt alles herhaald en in geval van een gelijkspel tussen deelnemers, zal er een ‘1 minuut Run Off’ zijn om uiteindelijk toch de winnaar te kunnen bepalen.

De kosten voor deelname bedragen 10 euro en deelname is pas bevestigd na betaling. Belangstellenden die geen contant geld bij zich hebben kunnen een appje sturen naar 06-10465856. Zij krijgen een ‘Tikkie’ en na betaling een bevestiging van deelname.

De T-Rex Chickenwings Contest 2019 wordt gehouden op vrijdag 29 maart. De inloop is vanaf 19.00 uur en de voorrondes worden gehouden tussen 19.30 uur en 21.00 uur. De finale vindt rond 22.00 uur plaats. Het evenement is rond 23.00 uur afgelopen. T‑Rex Restaurant BBQ & Smokehouse Putten is gevestigd aan de Dorpsstraat 94 in Putten. Voor de aanwezige fans worden de hele avond gratis kippenvleugeltjes geserveerd.