Leer van alles over de boerderij en de boerencultuur

Foto: Eigen foto

Het wordt een echt BOERin spektakel! Het centrum van Putten wordt zaterdag 28 juli één groot podium voor alles wat een raakvlak heeft met het leven op de boerderij en de boerencultuur.

Altijd al benieuwd geweest hoe lang koeien slapen? Leer van alles over de boerderij tijdens BOERin. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag en ervaren hoe het is om een geit te melken bij de Vrolijke Geit en een lekker geitenijsje proeven.

Beleef het proces van pieper tot patat of ga de uitdaging aan tijdens het pieperschieten en raak de bullseye. Dans mee met de Puttense Boerendansers, geniet van de demonstraties en rij mee met paard Bartje en Imke (menner Dierenkliniek Achterstraat).

Na alle inspanning valt er best iets lekkers te halen. Proef gratis zuivelproducten en andere lekkernijen bij de diverse standjes.

Bezoekers die zin hebben in een spelletje kunnen  meedoen aan de Puttense dialectquiz of de juiste graansoorten raden. Geniet ondertussen van de oude ambachten en klederdracht.

Tijdens BOERin is er van alles te beleven voor jong en oud. Kom een kijkje nemen in de Kunstcaravan ‘De Boeren Liefde’ of geniet van de fototentoonstelling en aquarellen in het boeren thema. Beleef de boerenactiviteiten op het kinderplein of doe mee met de tractor race voor de allerkleinsten.

Op het Pluk&Proef plein is er een heuse moestuin aanwezig van kwekerij Petersen waarbij Groei&Bloei informeert over het (moes)tuinieren en kan men de handen uit de mouwen steken tijdens de mini workshop bloemschikken.

BOERin wordt georganiseerd door VVV Putten+ in opdracht van Winkelcentrum Putten. De dag begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.