De eerste markt van de Puttense Dagen

Foto: Redactie

De eerste markt van de Puttense dagen wordt morgen (vrijdag 13 juli) gehouden. Er staan kramen in het dorp, waar bezoekers een viskraam uit Bunschoten-Spakenburg, kleding, tassen, beddengoed, nachtkleding, maar ook stroopwafels en Griekse delicatessen kunnen vinden.

De markt start rond 10.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Op het Kerkplein staan de leden van de Vaargroep Flevoland met modelbouw. Zij plaatsen een grote bak water waar zij hun modelbootjes demonstreren. Er staat ook een stand van de duikvereniging en kramen met treinen van de heren Meijer en Groot. Van Emous komt met zelfbouw boerderijen en de heer Van Lit heeft hele mooie boten zoals een reddingsboot. Ook Iwan’s modelbouw en service zal aanwezig zijn. Daar kan het winkelend publiek bouwpakketten kopen. Deze deelnemers staan tussen 10.00 uur en 16.00 uur op het Kerkplein.

Vanaf 15.00 uur speelt de Ring Kobing Hof Big Band uit Denemarken op het Kerkplein. Deze band werd opgericht in 1974 door trompetist Flemming Nordenhof. Hij werkte bij het Ring Kobing Country Dagblad. Bij rondgang onder de werknemers kwam hij er achter dat velen min of meer muzikaal actief waren. Zijn vrouw was 18 jaar lang de zangeres van de band. Zij is inmiddels opgevolgd door Tanna Kjaer en Camilla Harms.

De band, bestaande uit 22 muzikanten, doen vele optredens over de hele wereld. Ze komen op 9 juli al naar Putten en logeren in het Hof van Putten. Daar vandaan gaan ze naar Giethoorn, Zaanstad en Rotterdam. Maar op vrijdag 13 juli treden ze op in Putten tijdens de Puttense Dagen