SOS Werkgroep Putten 40 jaar trouw aan missie

Foto: FotoKS

Het zijn maar 20 vrijwilligers en niet eens meer zo jong, maar toch verzet de SOS Kinderdorpen Werkgroep Putten bergen voor hun uiteindelijke doel: een thuis bieden aan weeskinderen in ontwikkelingslanden.

Het was Nieske van Os, die 40 jaar geleden het initiatief nam. De doelstelling was even simpel als noodzakelijk: iets willen betekenen voor de aller-kwetsbaarsten.
De groep maakt nu al 40 jaar deel uit van de internationale SOS Kinderdorpen, de succesvolle organisatie die inmiddels al 58.000 weeskinderen een veilige omgeving biedt in maar liefst 581 speciaal gebouwde kinderdorpen.
De kinderen vormen samen met een moeder uit de lokale omgeving een nieuw gezin, waarin ze veilig kunnen opgroeien met hun (nieuwe) broertjes en zusjes.  Er wordt veel aandacht besteed aan een goede opleiding, zodat de kinderen straks met een voorsprong hun samenleving ingaan.

Een belangrijke activiteit voor de werkgroep is altijd de verkoop van tweedehands kleding geweest. Begonnen in een opgeknapte SRV winkelwagen, maar de laatste jaren vanuit een riant onderkomen in Stroud. Deze kledingverkoop dient twee doelen. De opbrengst is een belangrijke bron van inkomsten voor de groep. Jaarlijks kan er uit de kledingverkoop zo’n 15.000,- worden afgedragen. Iedereen die mooi gekleed wil zijn voor een bescheiden prijs, profiteert ervan. De laatste jaren hebben ook veel bezoekers van de Voedselbank en vluchtelingen de weg naar de SOS kledingwinkel weten te vinden.

Een ander hoogtepunt is de SOS Bridgedrive. Dit jaarlijkse evenement, met een rijk gevulde prijzenpot, trekt heel veel bridgeliefhebbers naar Putten. Dit jaar is het op 10 maart weer zover.
En verder is de werkgroep een trouwe deelnemer aan de jaarlijkse Ossenmarkt.

Hoeveel de werkgroep in die 40 jaar bijeen heeft gebracht, kunnen de dames niet zo een, twee, drie zeggen. Daar houden we ons niet zo mee bezig, is het antwoord. “Het loopt zonder twijfel in de vele tonnen. Maar echt belangrijk is hoeveel we dit jaar weer bij elkaar sprokkelen. Daar doen we het voor. En met veel plezier, want we hebben een enorm gezellige groep.”

De werkgroep heeft nog heel veel ambities en zoekt daarom steeds nieuwe leden die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken voor dit prachtige doel. Op  www.soswerkgroepputten.nl/ staat alle informatie.
De winkel in Stroud is open op maandagmiddag van half twee tot vier uur en op woensdag van negen tot twaalf uur. En verder elke eerste zaterdag van de maand van negen uur tot half twaalf. Tijdens de openingstijden kan ook kleding worden ingebracht.

Reacties

article
5095
Werkgroep met ambitie
Het zijn maar 20 vrijwilligers en niet eens meer zo jong, maar toch verzet de
https://putten.nieuws.nl/lokaal/5095/sos-werkgroep-putten-40-jaar-trouw-aan-missie/
2018-02-06T15:13:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/02/04180658/06PWB-SOS-40-jaar.jpg
Nieske van Os, putten, SOS Kinderdorpen Werkgroep Putten, Stroud
Lokaal, Nieuws