Collecte tijdens de voetbalwedstrijd SDC Putten tegen Feyenoord

Foto: Redactie

Astrid van Ee, Jolanda van Beek en Minouk Kruimer zijn een inzamelingsactie gestart om geld in te zamelen voor de dure behandeling die Esther van den Bor nodig heeft om haar multiple sclerose ofwel MS te stoppen. Morgen (zaterdag 29 juni) loopt een team van vrienden en vriendinnen van Esther voor, tijdens en na de wedstrijd van SDC Putten tegen Feyenoord met collectebussen rond om geld in te zamelen.

Esther is getrouwd met Gert en trotse moeder van Anouk (8) en Esmee (6). Vijf jaar geleden is bij haar de diagnose MS vastgesteld. De eerste drie jaar verliepen redelijk goed en Esther had niet zoveel last van de sluimerende MS. Maar daarna sloeg de ziekte toch toe. “Helaas zorgt mijn ziekte er inmiddels voor dat er lichaamsfuncties uitvallen. Mijn armen, benen, ogen, spraak- en denkvermogen nemen af en dan die slopende vermoeidheid. Ik moest stoppen met werken, omdat ik heel weinig energie meer heb. Momenteel moet ik alles goed plannen. Mijn grootste angst is dat ik in de toekomst niet meer voor mijn kinderen kan zorgen”, vertelt Esther.

Esther vervolgt: “Op een gegeven moment kwam ik thuis te zitten met allerlei kwalen. Ik loop met een brace en slik veel medicijnen. Vooral de vermoeidheid en lichamelijke ongemakken spelen me parten bij het verzorgen van mijn nog jonge kinderen. Toen kwam er een moment dat ik dacht, ik ben het helemaal zat en ik wil dat dit stopt. Ik ging me verdiepen in de mogelijkheden om de MS aan te pakken en toen stuitte ik op een behandeling in Moskou, waar artsen mijn afweersysteem ‘resetten’, zodat ontstekingscellen niet langer de hersenen en het beenmerg aanvallen . Die behandeling  wordt niet in Nederland gegeven en wordt niet vergoed. De kosten hiervoor bedragen echter wel 70000 euro. Toen gaven vriendinnen aan dat ze me wilden helpen met het opstarten van een inzamelingsactie.”

Inmiddels is de Stichting ‘Hou Esther op de been’ opgericht om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. “De komende maanden zullen we diverse activiteiten houden om het bedrag van 70000 euro bij elkaar te krijgen. Wij vinden dat Esther zo snel mogelijk geholpen moet worden”, aldus Astrid, Jolanda en Minouk.  “Er is al ruim 20000 euro opgehaald. Maar we hebben meer nodig. Donaties zijn dus van harte welkom. Ga hiervoor naar de website www.houestheropdebeen.nl of geef tijdens de wedstrijd SDC Putten tegen Feyenoord.”