Wie maakt een nieuw Puttens (edel)hert voor het Fontanusplein?

Foto: Gemeente Putten

De gemeente Putten roept kunstenaars in Putten en omgeving op om een kunstwerk te ontwerpen voor een nieuw Puttens (edel)hert. Het winnende ontwerp krijgt na de herinrichting van het Fontanusplein een belangrijke plaats op het plein.

De kunstenaars mogen een nieuwe interpretatie maken van een Puttens (edel)hert. Een ontwerp dat refereert aan het Puttense hert dat sinds 1978, tijdens de opening van het gemeentehuis destijds, op een sokkel op het Fontanusplein stond. Door de kwetsbaarheid van het kunstwerk staat het opgeknapte hert sinds 2017 niet meer op de sokkel, maar in de hal van het gemeentehuis.

Het ontwerp moet herkenbaar of refereren aan een (edel)hert. Ook moet het werk duurzaam, veilig en stabiel zijn. De materiaalkeuze staat de kunstenaars vrij. Ook moet het een driedimensionaal kunstwerk zijn dat sfeer verhogend werkt en bezoekers van het plein uitnodigt tot interactie. Het werk hoeft niet meer op een sokkel te staan.

Kunstenaars kunnen inschrijven tot en met 31 maart 2019 via www.cultuurputten.nl. Zij kunnen hun ontwerp tot uiterlijk 1 juni 2019 indienen bij de gemeente. Een publieksjury beoordeelt de ingediende ontwerpen. Daaruit selecteert zij maximaal vijf ontwerpen. Daarna beoordeelt een vakjury deze vijf ontwerpen en geeft haar advies aan het college. Het college kiest uiteindelijk 1 ontwerp en maakt dit bekend bij de heropening van het gemeentehuis.

Meer weten? Cultuurkust begeleidt de aanbesteding en procedure. Meer informatie: www.cultuurputten.nl.